3 |  Salade
Keer terug naar het overzicht

John Halvemaan (1950-2019), 05-02-2019

Met veel eerbied en respect gedenken wij dat onze vriend, de geweldige chef-kok John Halvemaan op dinsdag 5 februari 2019 is overleden.

 

Als eerste Nederlandse chef-kok, naast internationale grootheden, kreeg hij twee jaar geleden nog de Johannes van Damprijs uitgereikt vanwege zijn grote verdiensten voor de Nederlandse gastronomie.

 

Halvemaan was een van de eerste chefs die Aziatische invloeden in zijn gerechten verwerkten. Nieuwe en spannende gerechten, waarin zijn principe: ‘less is more’ en ‘keep it simple’

altijd herkenbaar was.

 

Behalve zijn liefde koken, stond hij ook bekend als een groot kunst liefhebber dit is ook duidelijk te zien in zijn bijzondere, maar vooral eigen stijl van het opmaken van borden. Voor de opmaak liet hij zich inspireren door moderne kunst. “Kunst waarin, hoewel die statisch is, toch beweging zit.”

 

Een vriendschap van meer dan 40 jaar tussen Man Kin Ho en John Halvemaan hebben we mogen vastleggen op video. Meerdere malen hebben ze samen gestaan in de keuken. De prettige herinneringen aan de samenwerking zal ons altijd bij blijven.

 

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar Esther en naaste familieleden.

Wij wensen jullie allemaal heel veel sterkte met dit groot verlies.