3 |  Salade
Keer terug naar het overzicht

Kunst tentoonstelling, 27-11-2013

Van 27 november 2013 tot en met 26 januari 2014 is in Museum Jan van der Togt te Amstelveen werk te aanschouwen van Aat Veldhoen en Man Kin Ho (oprichter: Treasure Dim Sum Products BV). De tentoonstelling is de bekroning op hun jarenlange vriendschap.

Aat Veldhoen (1934) kreeg het kunstenaarschap met de paplepel ingegoten. Zijn vader die kunstschilder was, bracht zijn zoon op jonge leeftijd in aanraking met kunst en stimuleerde hem te gaan schilderen. Tijdens de jaren 1960 maakte Veldhoen furore met grafisch werk. Later legde hij zich vooral toe op schilderen en beeldhouwen. In 2004 werd hij getroffen door een herseninfarct. Hoewel zijn rechterhand verlamd raakte, weerhield dat de kunstenaar er niet van om weer aan het werk te gaan, met links.

Man Kin Ho (1949) verruilde in de jaren 1970 zijn geboorteland China voor Amsterdam. In 1976 begon hij daar zijn eerste restaurant: Shanghai Noodle. De traditionele gerechten sloegen dusdanig aan, dat Ho vijf jaar later restaurant Treasure opende. Het werd een ontmoetingsplaats voor vele bekende Nederlanders en kunstenaars als Adriaan van Dis, Annie M.G. Schmidt en Aat Veldhoen.

Ho deelde Veldhoens passie voor kunst. Maar zijn drukke ondernemerschap stond een kunstenaarscarrière tot dan toe in de weg. Het verblijf in Revalidatiecentrum Amsterdam, – waar ook Veldhoen was opgenomen – veranderde zijn leven echter drastisch: Ho pakte het schilderen weer op. In 2011 behaalde hij zijn diploma aan de Beijing Fine Art Academy.

Meer informatie over de tentoonstelling vindt u hier