3 |  Salade
Keer terug naar het overzicht

Gyoza Pancake, 24-01-2017

Gyoza Pancake

Een (bij)gerecht van gyoza bereid in een pan. U kunt één soort gyoza gebruiken, maar verrassend is juist een mix van varken, kip en garnaal. De pancake zorgt voor een krokante bite en een extra belevingservaring.


Ingrediënten

Gyoza
Water
Tarwebloem
Olie

 

Bereidingswijze

Maak eerst de mix voor de pancake. In een spuitfles meng 1/10 bloem met 9/10 water. Mix het goed en laat staan voor gebruik.

Neem een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag. Groot genoeg voor het aantal gyoza die u gaat bereiden. Plaats de gyoza op de vlakke zijde beneden in de koekenpan. Vul de pan met ongeveer 0.5-0.8 cm water. Bedek de pan met een deksel en kook de gyoza op middelmatig tot hoog vuur. Verwijder de deksel van de pan zodra het water is verdampt (+/- 7 minuten).

Voeg een eetlepel olie toe rondom de gyoza. Spuit vervolgens in de olie het mengsel van de pancake. Zet het vuur op middelmatig. Bak de pancake tot al het vocht verdampt is en er een flinter dun laagje ontstaat. Door de anti-aanbaklaag laat de pancake vanzelf los. Zo niet, til het voorzichtig op bij de hoeken van de gyoza.

Plaats de gyoza pancake ondersteboven op een bord. Maak het af met terriyaki saus met sesam en bosui of serveer het op noodles of salade.