3 |  Salade
Keer terug naar het overzicht

Gyoza Pancake, 15-10-2018

Gyoza Pancake

Een (bij)gerecht van gyoza bereidt in een koekenpan. U kunt één soort gyoza gebruiken, maar verrassend is juist een mix van varken, kip en garnaal. De pancake zorgt voor een krokante bite en een extra belevingservaring.


Ingrediënten

Gyoza
Water
Tarwebloem
Olie

 

Bereidingswijze

Maak eerst de mix voor het pancake beslag. In een spuitfles meng 1/10 bloem met 9/10 water en 1-2 eetlepels neutrale olie. Mix het goed en laat staan voor gebruik.

Neem een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag. Groot genoeg voor het aantal gyozas die u gaat bereiden. Zet het vuur op middel tot hoog vuur. Voeg een eetlepel olie toe. Plaats de gyozas met de vlakke zijde in de pan. Bak de onderzijde voor 2 minuten licht bruin. 

Spuit het mengsel van de pancake rondom de gyozas. Genoeg dat de bodem van de pan bedekt is. Bedek de pan met een deksel en laat het geheel voor 6-7 minuten stomen. Verwijder de deksel en zet het vuur wat zachter. Er is een flinter dun laagje onstaan onder op de pan, de "pancake".

Bak de pancake droog en krokant. Door de anti-aanbaklaag laat de pancake van zelf los. Zo niet, til de hoekjes van de gyozas dan voorzichtig op. De pancake zou zich aan de gyozas moeten hechten.  

Haal de pan van het vuur en plaats een bord ondersteboven op de pan. Draai het geheel om. Maak het af met terriyaki saus met sesam en bosui of serveer het op noodles of salade.